IMG_9269_Julins-Backyard-Barbecue_Fotograf-Sofie-Skold-scaled.jpg

THE BACKYARD

Meet the Backyard & Texas BBQ

nikolay-kovalenko-colin-viessmann-66r7PAK1Qy0-unsplash.jpg

Julins Backyard Barbecue är Texas BBQ - fast i Värmland.

Maten käkar du i en miljö som får dig att känna att du befinner dig på en bakgård. Det luktar härligt rökt kött, du lyssnar på skön musik och i ljusslingornas sken njuter du av en fantastisk köttig måltid. Under sommarmånaderna öppnar vi upp garageportarna så du kan sitta ute, käka bbq och ta en drink från vår containerbar.

Till vår bakgård är alla välkomna, kom själv eller ta med dig vännerna, barnen, släkten, grannen eller den du vill. Slink in på en sandwich, en öl eller två. Dela en plate med dina vänner eller ät en själv. Ta en drink i vår containerbar, en dessert. Stanna länge, ta en snabb måltid – du bestämmer.

Vår målsättning är att du skall vilja komma hit igen och igen och igen och vi skall med värme och stolthet välkomna dig!

IMG_9210_Julins-Backyard-Barbecue_Fotograf-Sofie-Skold-scaled.jpg

The Smoker, The Meat, The Sides & The Beverages

Allt kött tillagas i våra två smokers, en offset smoker från Mill Scale och en Oyler Pit 1300 från J&R Manufactoring, båda specialbeställd från Texas. Vår Oyler har kapacitet att röka mellan 600 till 800 kg kött åt gången. Själva smokern har en egen vikt på 3 ton(!). Vi eldar med svensk röd ek som ger den fantastiska röksmaken. Pit-mastern, elden, tiden och röken är de element som tillagar köttet till perfektion. Köttdetaljer som Brisket, pork belly, ribs, pulled pork/beef, korv, kyckling och kalkon röks på låga temperaturer under lång tid. Det rubbas, omhuldas, sprayas och lindas in – allt för det perfekta slutresultatet och den karaktäristiska smaken.

Raka puckar

Köttet serveras utan krusiduller på plåtbrickor tillsammans med olika sides som exempelvis coleslaw, picklade grönsaker och pit-beans. Tillagningsmetoden härstammar från centrala Texas, dit människor färdas långväga för att uppleva maten och delta i gemenskapen med andra BBQ-fantaster.

IMG_9422_Julins-Backyard-Barbecue_Fotograf-Sofie-Skold-scaled.jpg
IMG_9315_Julins-Backyard-Barbecue_Fotograf-Sofie-Skold-scaled.jpg

Någonting att dricka

Till maten serveras softdrinks i form av Jarritos, Enebybackens must och lemonad och mineralvatten från Loka. Vårt husöl är amerikanska Lone Star, men du hittar också lokala pärlor från värmländska bryggerier hos oss. Vin, både rött och vitt, även det från USA, och så klart finns det också lite festliga bubblor. Bourbon i baren känns självklart!

Bara de bästa råvarorna!

Ursprung och kvalitet styr våra råvaruinköp. Majoriteten av våra råvaror kommer från Sverige. Däremot har vi valt att ta vissa nötdetaljer, som brisket, short-ribs och högrev från Black Angusdjur från Creekstone Farms i USA. Anledningen till det är helt enkelt att vi inte kan tumma på kvalitén på slutprodukten. Creekstone Farms är USDA certifierade vilket i praktiken betyder att de följer stränga regler avseende exempelvis urval av djur och fortsatt genom hela processen fram till slutprodukt. Vill du veta mer om dem så finns all information här.

IMG_9134_Julins-Backyard-Barbecue_Fotograf-Sofie-Skold-scaled.jpg
Home Dinner