FW0A7048_red-e1680601659495.jpg

THE BACKYARD

Meet the Backyard & Texas BBQ

nikolay-kovalenko-colin-viessmann-66r7PAK1Qy0-unsplash-scaled.jpg

Julins Backyard Barbecue är Texas BBQ. Fast i Värmland.

Maten käkar du i en miljö som får dig att känna att du befinner dig på en bakgård. Det luktar härligt rökt kött, du lyssnar på skön musik och i ljusslingornas sken njuter du av en fantastisk köttig måltid.

Till vår bakgård är alla välkomna, kom själv eller ta med dig vännerna, barnen, släkten, grannen eller den du vill. Slink in på en sandwich, en öl eller två. Dela en plate med dina vänner eller ät en själv. Ta en drink i vår containerbar, en dessert. Stanna länge, ta en snabb måltid – du bestämmer.

Vår målsättning är att du skall vilja komma hit igen och igen och igen och vi skall med värme och stolthet välkomna dig!

FW0A6411_red.jpg

The Smoker, The Meat, The Sides & The Beverages

Allt kött tillagas i våra två smokers, en offset smoker från Mill Scale och en Oyler Pit 1300 från J&R Manufactoring, båda specialbeställd från Texas. Vår Oyler har kapacitet att röka mellan 600 till 800 kg kött åt gången. Själva smokern har en egen vikt på 3 ton(!). Vi eldar med svensk röd ek som ger den fantastiska röksmaken. Pit-mastern, elden, tiden och röken är de element som tillagar köttet till perfektion. Köttdetaljer som Brisket, pork belly, ribs, pulled pork/beef, korv, kyckling och kalkon röks på låga temperaturer under lång tid. Det rubbas, omhuldas, sprayas och lindas in – allt för det perfekta slutresultatet och den karaktäristiska smaken.

Raka puckar

Köttet serveras utan krusiduller på plåtbrickor tillsammans med olika sides som exempelvis coleslaw, picklade grönsaker och pit-beans. Tillagningsmetoden härstammar från centrala Texas, dit människor färdas långväga för att uppleva maten och delta i gemenskapen med andra BBQ-fantaster.

FW0A6791_red-1.jpg
FW0A6981_red.jpg

Någonting att dricka

Vi är stolta över vårt breda utbud av drycker. I baren hittar ni öl i olika stilar från både fat, flaska och burk, soft drinks, cider, hard seltzer och snacks. Vår vinkyl är proppad med några utvalda godingar från USA, Madrid mfl. Drinklistan är självklart inspirerad från Texas och är du sugen på ett glas bourbon innan, under eller efter maten så kommer du inte bli besviken.
PS glöm inte att prova lokal-öl från vår containerbar

Bara de bästa råvarorna!

Ursprung och kvalitet styr våra råvaruinköp. Majoriteten av våra råvaror kommer från Sverige. Fläskkarré och sidfläsk har sitt ursprung i Värmland, Närke eller Västergötland. Kyckling och kalkon kommer från Sverige. Våra St Luis Cut Ribs tar vi från Ugglarps i Skåne. Vissa detaljer har vi valt att ta från utlandet pga kvalitet. Tex kommer våra Baby Back Ribs kommer från Finland, Iberico Ribs från Spanien och Brisket från Kanada. Anledningen till det är helt enkelt att vi inte kan tumma på slutproduktens kvalité.
Har ni frågor om våra råvaror får ni gärna ringa oss på 054-4540650 eller maila till smokehouse@julinsbbq.se.

FW0A6664_red-1.jpg

Kontakt

  • Namn
  • E-post
  • Telefon
  • Meddelande
HOME DINNER