

Julins Backyard Barbecue är Texas BBQ – fast i Värmland!
Maten käkar du i en miljö som får dig att känna att du befinner dig på en bakgård någonstans i Texas. Det luktar härligt rökt kött, du lyssnar på skön musik och i ljusslingornas sken njuter du av en fantastisk köttig måltid
Till vår bakgård är alla välkomna, kom själv eller ta med dig vännerna, barnen, släkten, grannen eller den du vill. Slink in på en sandwich, en öl eller två. Dela en plate med dina vänner eller ät en själv. Ta en drink i vår containerbar, en dessert. Stanna länge, ta en snabb måltid – du bestämmer. Vår målsättning är att du skall vilja komma hit igen och igen och igen och vi skall med värme och stolthet välkomna dig!
Förutom att vi tar emot sällskap i restaurangen jobbar vi även med catering, har en foodtruck och tar hand om företagsgrupper som vill uppleva autentisk Texas BBQ. Vi har även en fysisk shop inne i restaurangen där vi säljer produkter från Yeti, Big Green Egg, Lodge samt andra BBQ prylar och olika sorters grillkol. I vår webbshop finns det vacuumförpackad BBQ att värma hemma samt våra såser och kryddblandningar.

Mathantverket
Autentisk Texas BBQ handlar om eld, rök och kött. Från starten 2020 har vår ambition varit att servera BBQ i världsklass till våra gäster. Det är pitmastern, utrustningen, råvarorna och veden som är centrala för att lyckas. Texas BBQ är low and slow, vilket innebär att köttet tillagas på låg temperatur (ca 125 grader) under lång tid i våra smokers. Det kan ta upp till 11 timmar på vissa detaljer innan köttet är klart. Under processen måste Pitmastern aktivt jobba med eldstaden för att skapa en fin ljus rök och hålla en jämn temperatur över tid. Innan vi serverar våra gäster kontrollerar vi varje köttdetalj, köttet ska vara så mört att det smälter i munnen och ha en mahognyliknande färg.

The Backyard
Vi har byggt vår restaurang i en lagerlokal där vi har möjlighet att ta emot ca 100 gäster inomhus. Vi har dessutom en härlig uteservering, både under tält och bar himmel där vi tar emot ca 70 gäster. Så oavsett om ni är ett mindre eller större sällskap så har vi möjlighet att ta emot er.
Varmt välkomna till oss!

Veden & Elden
Veden vi eldar med och som skapar den underbara subtila röksmaken är rödek. Vårt mål är att smakbilden påminner om centrala Texas där man ofta använder en annan ek-art, postoak. Rödek och Postoak påminner om varandra så vi är väldigt glada över att kunna få kontinuerliga leveranser av rödek från Skåne då veden och köttet är våra viktigaste råvaror.

The Smokers
Allt kött tillagas i våra två smokers, en 500 gallon offset smoker från Mill Scale och en Oyler Pit 1300 från J&R Manufactoring, båda specialbeställd från Texas. Vi är så stolta över att jobba med smokers som används av de absolut bästa BBQ restaurangerna i Texas.

The Meat
Ursprung och kvalitet styr våra råvaruval.
Majoriteten av våra råvaror kommer från Sverige. Fläskkarré och sidfläsk har sitt ursprung i Värmland, Närke eller Västergötland. Kyckling och kalkon kommer från Sverige. Våra St Luis Cut Ribs tar vi från Ugglarps i Skåne. Vissa detaljer har vi valt att ta från utlandet pga kvalitet. Tex kommer våra Baby Back Ribs kommer från Finland, Iberico Ribs från Spanien och Brisket samt Short Ribs från USA. Anledningen till det är helt enkelt att vi inte kan tumma på slutproduktens kvalité.
Obs! Vår meny varierar under året vilket innebär att vi inte alltid har alla detaljer på menyn.

Sharing
Köttet serveras utan krusiduller på plåtbrickor tillsammans med olika sides som exempelvis coleslaw, picklade grönsaker och andra goda tillbehör. VI rekommenderar verkligen att ni ska äta BBQ Sharingstyle, det innebär att ni delar på maten likt en bordsbuffé med era närmaste bordsgrannar i sällskapet.

Julins Backyard Beer – Vår egna öl
Tanken på att skapa vår egna öl har funnits sedan vi startade 2020 och under hösten 2024 kände vi oss mogna. Extra kul att det är våra vänner på det lokala hantverksbryggeriet Good Guys Brew som hjälpt oss ta fram stilen och bryggt ölen. Det är en amerikansk ljus ofiltrerad lager bryggd på majs, ris och korn. Vilket skapar en krispig öl med toner av citrus, bröd och honung. Passar klockrent till Texas BBQ och serveras endast på vår restaurang. Vi hoppas ni ska gilla den lika mycket som vi! Och förutom vår egna öl har vi självklart ett brett utbud av öl, vin, cider, drinkar och olika alkoholfria alternativ!
The Music
Under hösten 2024 startade vi Backyard Live Music med ambitionen av att skapa unika liveupplevelser där man som publik kommer nära artisten och musiken. Under 2025 får vi äran att ta emot Isak Benjamin (15/8), Lisa Miskovsky (5/9) och Louise Hoffsten (15/11).
Självklart käkar man Texas BBQ innan konserten!
Vår Webbshop
Vår webbshop med vakuumförpackad BBQ har varit en succé sedan starten 2020!
Här hittar du olika måltidspaket och styckförpackade BBQ-detaljer. Allt är kylt & vakuumförpackat och du värmer enkelt upp din BBQ hemma enligt våra anvisningar. I webbshoppen hittar du också våra tillbehör, såser och rubs. Vid checkout betalar du enkelt med antingen kort eller Swish.
Foodtruck & Catering
Är ni ett större gäng och vill uppleva Texas BBQ utan att besöka vår restaurang så kan ni antingen beställa catering eller låta vår foodtruck komma till er. Vår cateringtjänst är till för sällskap mellan ca 10-400 personer och vår foodtruck görs sig bäst från 50 personer och uppåt.

Vårt mathantverk
Spana gärna in vår film där vi förklarar grunderna i autentisk Texas BBQ. Vi lägger ner mycket omsorg och kärlek bakom vårt mathantverk och därför är det extra kul att få dela med sig av det till er.